Συμμετοχή του Νίκου Μωραΐτη στο συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ στην Πάτρα

Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην ημερίδα προπαγάνδισης του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Αστήρ», πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι, το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας. 

Σημειώνεται πως το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Νίκος Μωραΐτης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας), κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α., που επισήμανε τις εγκληματικές επεμβάσεις και τον χαρακτήρα των συναντήσεων που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό.

Οι φίλοι της ειρήνης έκαναν δυναμική πορεία, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο και βροντοφώναξαν ότι ο λαός δεν δέχεται την προπαγάνδα, γιατί γνωρίζει τον ρόλο των ιμπεριαλιστών Η.Π.Α., ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Στο χαιρετισμό του,  ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο λαός της Πάτρας σήμερα με την συγκέντρωση και την διαδήλωση, εκφράζει την αντίθεσή του στην παρουσία στην πόλη μας της ΜΚΟ και των υπολοίπων που ανέλαβαν να εξωραΐσουν το ΝΑΤΟ. Ο πατραϊκός λαός δεν ξεχνά την επτάχρονη δικτατορία, την Κύπρο το 1974, τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς του σε μια σειρά χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, την πρόσφατη επέμβαση και τους βομβαρδισμούς στην Συρία. Την προσφυγιά και την καταστροφή που σπέρνουν σε χώρες και λαούς».

Επίσης, ο δήμαρχος κάλεσε το λαό και τη νεολαία της πόλης να εντείνουν την πάλη τους για να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στον Άραξο και να μην μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή και η Πάτρα σε «μαγνήτη» σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης.

Έξω από το ξενοδοχείο, οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν συμβολικά τη σημαία του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι την πλατεία Γεωργίου. Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, αναφέρει ότι «ο αγώνας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων συνεχίζεται και με το σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από τη χώρα μας».