Αγρίνιο – Συν. Τύπου Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. – Σ.Ε.Π.Ε.: «Με δυσκολίες το άνοιγμα των Σχολείων» (Videos – Photos)

 Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας  και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία τους στο Αγρίνιο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, με θέματα:

  • Έναρξη σχολικού έτους.
  • Μέτρα κατά της πανδημίας, εμβολιασμοί εκπαιδευτικών, ολιγομελή τμήματα, καθαρίστριες σχολικών μονάδων.
  • Πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. κ. Γιώργος Κατσίφας ο οποίος αναφέρθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τόνισε το πάνω από το 90% των εκπαιδευτικών είναι είτε εμβολιασμένο είτε έχει νοσήσει αναφερόμενος στο πολύ μεγάλο ποσοστό στο κλάδο. Ωστόσο, όπως είπε η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. σέβεται την απόφαση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ζητώντας από το κράτος να παρέχει δωρεάν Self Test, όντας αντίθετη με το υποχρεωτικό Rapid Test που βαραίνει οικονομικά τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει το πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών στην επικράτεια περίπου 5%.

Ο κ. Κατσίφας επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά στις καθαρίστριες ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Από την πλευρά του Σ.Ε.Π.Ε. η Κα. Αγγελική Συργιάννη  Αντιπρόεδρος μίλησε για 180 κενά που θα αναμένεται να αναπληρωθούν αργότερα σε ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη. «Ευχόμαστε τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης, αυτή είναι η φύση της διδασκαλίας» τόνισε.  Επιπλέον ζήτησε δωρεάν Self Tests σε όλη την σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια εκ νέου από το Σ.Ε.Π.Ε. η κα. Μάρθα Σαράκη Γενική Γραμματέας είπε «οδεύουμε σε κατηγοριοποίηση των σχολείων» και ότι χρειάζεται μια δίκαιη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Την συνέντευξη έκλεισε ο κ. Κορδάτος Κώστας μέλος του Δ.Σ. Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και τις επιπτώσεις της Ε.Β.Ε. ενώ και ότι δεν μπορεί τα κενά στις καθαρίστριες να τα καλύπτει ο Δήμος Αγρινίου αντί του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου την οποία κάλυψαν τα μέσα του «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr)