Συνάντηση του Δημήτρη Νικολακόπουλου με Σακοράφα και Κεντέρη

Για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Νικολακόπουλος με την ηγεσία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Με την πρόεδρο  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Σοφία Σακοράφα και με τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης τους, μέσα  από την συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της ΠΔΕ, ώστε να παρέχουν στους αθλούμενους καλύτερες συνθήκες άθλησης. Παράλληλα,  εκφράστηκε η επιθυμία και των δυο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει ο μόνιμος οικοδεσπότης μεγάλων αθλητικών γεγονότων του στίβου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού εξέφρασε από την πλευρά του την επιθυμία του να φιλοξενηθούν τέτοιες διοργανώσεις εκτός από την Πάτρα, η οποία πρόσφατα μάλιστα είχε φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας μας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις στα στάδια για τέτοιου είδους αγώνες.

Η ανταπόκριση από την πλευρά του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ήταν άμεση και θετική. Στο πλαίσιο αυτό προσδιορίστηκε  νέο ραντεβού με το τεχνικό επιτελείο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνες Πανελληνίου ενδιαφέροντος που θα αναδείξουν την πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά του τόπου μας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα που της δίνει το αξιακό όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις των μεγάλων πόλεων της φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο οικοδεσπότη μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελληνίου ενδιαφέροντος. Στην συνάντηση που είχα με την κα. Σακοράφα  και τον κ. Κεντέρη δήλωσα την πρόθεση μας, καθώς και την επιθυμία μας ως Π.Δ.Ε. για συνεργασία και σύμπλευση, ώστε η Περιφέρεια μας σύντομα να είναι στην κορυφή των επιλογών της Ελληνικής Επικράτειας από τις Ομοσπονδίες για φιλοξενία όσο το δυνατόν μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων. Είμαι πεπεισμένος πως ο τόπος μας έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να καταστεί πρωταγωνιστής στον τομέα του αθλητισμού» δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης.