Συνάντηση της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. και με τον Γιώργο Βαρεμένο

Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. στο πλαίσιο ενημέρωσης και έναρξης συνεργασίας με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη – επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, είχε επίσημη συνάντηση με τoν Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένο Γεώργιο. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμονιάς Απόστολος, συνοδευόμενος από τον Γ.Γραμματέα κ. Παπασταύρο Κων/νο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χονδρογιάννη Βασίλειο, εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί της Αιτωλ/νίας, με σημαντικότερα την υποβάθμιση ή παύση λειτουργίας των Μονάδων της Αιτωλ/νίας και το θέμα των Διοδίων της, Ιονίας οδού – υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου. Στο θέμα των Μονάδων, τονίστηκε ότι η Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνει αποφάσεις που λαμβάνονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλει όμως να επισημάνει ότι εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στην δομή των Μονάδων της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί προσωπικό, θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός χρόνου μεταξύ απόφασης και υλοποίησης, προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν το δικαίωμα υποβολής εντύπου μεταθέσεων και παράλληλα να τακτοποιήσουν οικογενειακά – προσωπικά θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Βαρεμένος από πλευράς του, μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα μας δοθούν επίσημες απαντήσεις για το μέλλον των Μονάδων της Αιτωλ/νίας και ο ίδιος θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα μέσα σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.