Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χρήστο Μάστορα για τους Βορειοηπειρώτες

«Το κράτος αντιμετώπιζε τους Βορειοηπειρώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», έγραφε ο Χρήστος Μάστορας τον Φεβρουάριο του 2020 – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυτό θα αλλάξει.

Ο τραγουδιστής, Χρήστος Μάστορας δέχτηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα αποκατασταθούν οι εθνικές συντάξεις και τα επιδόματα των απόρων Βορειοηπειρωτών και μένει μόνο να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2022. Ο Χρήστος Μάστορας με μια εκτενή ανάρτηση ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε δεκτό το αίτημά του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2020, ο Χρήστος Μάστορας έκανε μια ανάρτηση που τάραξε τα νερά της κοινωνίας, καθώς, όπως είχε γράψει, το κράτος αντιμετώπιζε τους Βορειοηπειρώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Την επόμενη ημέρα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε προσωπικά με τον τραγουδιστή και τον ενημέρωσε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα για την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό:

«Πριν 1 χρόνο και 9 μήνες περίπου, λίγο πριν τον «σεισμό» της πανδημίας δηλαδή, έγραψα μια οργισμένη ψηφιακή επιστολή προς την κυβέρνηση, που αφορούσε τις συντάξεις και το επίδομα απόρων των Βορειοηπειρωτών….

Μέχρι το 2010 που απέκτησα επιτέλους την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια, που στο μυαλό μου ήταν κάτι που πάντα μου χρωστούσαν, στηνόμουν στην ουρά στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και πάντα με έτρωγε ένα «γιατί»…

Γιατί δεν μας αναγνωρίζουν τα αδέρφια μας; Γιατί δεν μας αναγνωρίζει η μαμά Ελλάδα; Το ίδιο «γιατί» αναρωτήθηκαν και χιλιάδες ηλικιωμένοι όταν αφαιρέθηκαν τα επιδόματα και κουτσουρεύτηκαν οι εθνικές τους συντάξεις.. Κουτσουρεύτηκε μαζί και η εθνική τους υπερηφάνεια… Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι πρωτίστως η τιμή!
Ήρθε η ώρα μετά από χρόνια αγώνων, πόνου και μόχθου να επουλωθούν οι πληγές των ανθρώπων που υπέφεραν ψάχνοντας την αγκαλιά μιας πατρίδας… Της πατρίδας μας… Σήμερα λοιπόν μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης.

Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022…

ΧΜ

6/11/2021»

reader.gr