Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου για τη συνάντηση Λύρου – Φαρμάκη (Photos)

Στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και άλλους συνεργάτες.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η εξέταση της πορείας μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχει οραματιστεί και προχωρά η δημοτική αρχή με την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η προτεραιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου, ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσολογγίου υπέβαλλε περισσότερες προτάσεις από το πλαφόν που είχε συνεπεία της αδιάκοπης εργασίας των τεχνικών του υπηρεσιών. Επίσης εξετάστηκε ενδελεχώς η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και ειδικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με παθογένειες και προχειρότητες που έρχονται από το παρελθόν και εμποδίζουν την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος.

Επιπρόσθετα ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο, στην πορεία προόδου μεγάλων έργων που αφορούν την περιοχή όπως π.χ. ο δρόμος Νεοχώρι – Λούρος που είναι σε στάδιο ανάδειξης αναδόχου καθώς και στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου που τώρα σχεδιάζεται.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα ζητήματα και η αναγκαιότητα προώθησης λύσεων τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την κυβέρνηση. Τα αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου, αθλητικά έργα όπως και έργα υποδομών με έμφαση στις υδρεύσεις των Οινιαδών και του Αγίου Γεωργίου καθώς και στους βιολογικούς καθαρισμούς μεταφέρθηκαν στον Περιφερειάρχη ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και διάθεση αρωγής. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την γόνιμη συνεργασία, ζήτησε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσήλωση της Περιφέρειας στα αυξημένα προβλήματα της περιοχής η οποία, όπως τόνισε, πιστεύει ότι υπάρχει ώστε να προωθηθούν λύσεις. «Με το Νεκτάριο Φαρμάκη μας ενώνει η αγωνία να αφήσουμε την αναπτυξιακή μας σφραγίδα στον τόπο μας. Η Περιφέρεια πιστεύουμε ότι είναι αρωγός και σύντομα θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις να γνωστοποιήσουμε. Αυτό τον καιρό δημοπρατείται άλλωστε το μεγάλο και άκρως αναγκαίο έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Μεσολογγίου που υπεβλήθη προς έγκριση σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας και εντάχθηκε. Αισιοδοξώ πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και νέες ανακοινώσεις καθώς πλέον έχουμε ώριμες μελέτες για μεγάλα έργα και αναμένουμε τις προσκλήσεις για να ζητήσουμε την ένταξή των», τόνισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά, Λάμπρος Δημητρογιάννης και Θανάσης Μαυρομάτης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Περσεφόνη Μελαχρή και Νίκος Καραπάνος, ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Θάνος Βάσσης, ο ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χρ. Μητρογιώργος κ.λπ.