Συνάντηση Σαλμά με αγρότες και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγγελοκάστρου (Photos)

Συνάντηση στο Δημαρχείο Αγγελοκάστρου είχε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας καθηγητής κύριος Μάριος Σαλμάς με αγρότες της κοινότητας για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα των αγροτών καθώς και για την διαδικασία των αποζημιώσεων από τις καταστροφές λόγω της χαλαζόπτωσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Παναγιώτης Κουτούμπας και οι παρευρισκόμενοι αγρότες έθεσαν στον κ. Σαλμα την μεγάλη έκταση των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στα πορτοκάλια και τις ελιές.

Επίσης του έθεσαν το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της  Επικρατείας για το ΠΟΠ Καλαμάτας που επηρεάζει την ντόπια ελιά Καλαμών που παράγεται στην Αιτωλοακαρνανία. Δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγωνία τους για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εκτίμηση των ζημιών απο τον ΕΛΓΑ, καθώς και τη μείωση του εισοδήματος τους που προκλήθηκε απο τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε οτι θα προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή με τον Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά και θα επικοινωνήσει με την ιεραρχία του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις και να αποζημειωθούν πλήρως και τάχιστα οι αγρότες.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε κτήματα που υπέστησαν ζημιές απο τη χαλαζόπτωση.