Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις παλιές φυλακές Ωρωπού

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Σαββέρια Μαργιολά θα τραγουδήσουν μπροστά από το κελί που κρατήθηκε ο σπουδαίος σύνθετης.

Ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου μας  Μίκη Θεοδωράκη, που έφυηε από κοντά μας πριν λίγες ημέρες διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στον εξωτερικό χώρο των Παλιών Φυλακών. Εκεί, στο τόπο αυτό που και ο ίδιος φυλακίστηκε, μαζί πολλούς ακόμη, για τις δημοκρατικές αρχές και αξίες του και συνέθεσε κάποια από τα έργα του, θα αντηχήσουν και πάλι τα τραγούδια του υπενθυμίζοντας, για μία ακόμη φορά, ως η ιστορία έχει και μουσική μνήμη.

Ερμηνευτές της συναυλίας θα είναι ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Σαββέρια Μαργιολά οι οποίοι θα τραγουδήσουν, ακριβώς μπροστά από το κελί που κρατήθηκε ο σπουδαίος σύνθετης, μερικά από τα πιο γνωστά έργα του.

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαίρετοι μουσικοί της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, Θανάσης Βασιλάς, Γιάννης Ματσούκας, Νίκος Γκιόλιας, Δημήτρης Ανδρεάδης, Νίκος Σκομόπουλος, Λευτέρης Γρίβας, Αρτέμης Σαμαράς, Θεόδωρος Κουέλης, Ξενοφών Συμβουλίδης και Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.