Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Πατρέων (Photos)

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πατρέων. Η συνεδρίαση έγινε -με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό- στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην αίθουσα «Αλέκα Σούλη», για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2020, τον συντονισμό των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της νέας αντιπλημμυρικής περιόδου και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω σεισμού. 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του τόνισε: «Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Σάμου και της Σμύρνης, που δοκιμάστηκαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και την θλίψη μας για το θάνατο των δύο παιδιών στην Σάμο και των δεκάδων συνανθρώπων μας στην Σμύρνη.

Και αυτός ο σεισμός, αποκάλυψε με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις στο επίπεδο της πρόληψης και της αποκατάστασης και ανέδειξε την μεγάλη ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. 

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού πρέπει να είναι προτεραιότητα και όχι να αντιμετωπίζεται στην λογική του «κόστους – οφέλους», από τις κυβερνήσεις. 

Η Δημοτική Αρχή μαζί με τον λαό και τους φορείς θα συνεχίσει να διεκδικεί μέτρα αντισεισμικής προστασίας για την πόλη μας, η οποία βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή και έχει πληγεί στο παρελθόν από μεγάλους σεισμούς. 

Στην σημερινή συζήτηση, πρέπει να αναδείξουμε, ως επιτακτικά αναγκαίο, την άμεση κατεδάφιση  των εγκαταλειμμένων ετοιμόρροπων κτιρίων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατεδαφίσουν.