Η συνεδρίαση άργησε ένα μήνα

Πάμε σε έκτακτη συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Κάτι μου λέει όμως, πως, για μια ακόμα φορά, θα συγκεντρωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου στην πρώην Τράπεζα της Ελλάδας και πέρα από τις ίδιες «κορώνες» που θα ακουστούν, η τελική σούμα, «εν τοις πράγμασι», θα είναι πάλι… μία από τα ίδια.

Και θα είναι πάλι, μία από τα ίδια, γιατί και σ’ αυτή τη συνεδρίαση οι περισσότεροι θα πάμε αδιάβαστοι.

Ούτε καν την εισήγηση, δεν θα έχουμε διαβάσει… και μακάρι να «πέφτω έξω».

Βλέπεις είναι κι αυτή η «διαγώνια ανάγνωση», στην οποία ειδικευόμαστε οι περισσότεροι, έχοντας διαμορφωμένη εκ των προτέρων πολιτική θέση, με βάση το συμφέρον της πόλης μόνο και όχι το συμφέρον των φοιτητών, που μας πηγαίνει από «τρέξιμο» σε «τρέξιμο», μπας και προλάβουμε τον τετελεσμένο μέλλοντα της πολιτικής επιλογής.

Κι όλο αυτό, γιατί δεν θέλουμε να κατανοήσουμε, ότι το συμφέρον του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να καθορίζεται από κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά καθαρά από εκπαιδευτικά κριτήρια.

Σφοδρή επιθυμία όλων μας είναι να μην κλείσουν οι σχολές στο Αγρίνιο.

Αλλά ήδη το πρόβλημα αυτό βρίσκεται πιο πέρα από τις αποφάσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου των Πατρών.

Η πληγή είναι ανοικτή στον πρόσφατο νόμο της Κεραμέως, που θέτει όριο βάσης για την εισαγωγή στην ανωτάτη εκπαίδευση τον βαθμό δέκα (10).

Δείτε τις βαθμούς με τους οποίους μπαίνουν στις σχολές του Αγρινίου οι φοιτητές και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αν σήμερα παλέψουμε όλοι μαζί, να αλλάξει η σημερινή εισήγηση και το πετύχουμε, τότε σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, αν ισχύει ο ίδιος νόμος, που εκ των πραγμάτων δεν θα έχουμε φοιτητές, τι θα γίνουν αυτές οι σχολές που ο τίτλος τους και μόνο θα μπορούσε να είναι κάλλισταθέμα ενός διδακτορικού ή ενός μεταπτυχιακού;

Μήπως να διαβάσουμε καλύτερα την εισήγηση και μετά να τοποθετηθούμε, μπας και καταφέρουμε να σχεδιάσουμε ουσιαστικότερη γραμμή άμυνας και για τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου και γι’ αυτά της περιοχής μας;

Κάτι μου λέει ότι αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άργησε ένα μήνα.

Για το νόμο που είναι σε ισχύ έπρεπε να είναι η συνεδρίαση και το ψήφισμα που θα βγει κι όχι για κάλεσμα σε αγώνα, κόντρα στην Πρυτανεία.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr