Συνέδριο 2022 «Η Μπαμπίνη στο διάβα των αιώνων» – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του, αποφάσισε να διοργανώσει διήμερο συνέδριο με θέμα την ιστορία, την παράδοση, τη λαογραφία, τις προσωπικότητες και τα μνημεία της Μπαμπίνης και συγκρότησε προς τούτου Οργανωτική Επιτροπή.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι:

«Η Μπαμπίνη στο διάβα των αιώνων» με θέματα την ιστορία, την παράδοση, τη λαογραφία, τα πρόσωπα και τα μνημεία της Μπαμπίνης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2022 στην Μπαμπίνη. 

Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς και το πρόγραμμά του, το οποίο θα περιλαμβάνει και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Φοιτιών και στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Πόρτας, καθώς και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης.

Η διεξαγωγή και η διενέργεια του συνεδρίου διέπεται από ειδικό κανονισμό, ο οποίος βρίσκεται διαθέσιμος στη σελίδα του Συλλόγου μας: enmpampini.blogspot.com 

Καλούνται όσοι, ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις, να αποστείλουν σχετική επιστολή συμμετοχής στο e-mail μας μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022, καθώς και περίληψη της εισήγησής τους, η οποία να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις.

Επί της εισήγησής τους θα αποφανθεί η Επιστημονική Ομάδα του Συνεδρίου, η οποία θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό από μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι εισηγητές θα αποστείλουν δύο έγραφα, ένα με τα στοιχεία τους και ένα με την περίληψη της εισήγησής τους. Η επιτροπή κρίσης των εισηγήσεων δεν θα γνωρίζει τα ονόματα των εισηγητών, τα οποία θα γνωρίζει μόνον ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι εισηγητές θα ενημερωθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου για την αποδοχή ή όχι της εισήγησής τους.

Όσες εισηγήσεις γίνουν δεκτές θα πρέπει να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 31 Ιουνίου 2022 και θα κατατεθούν σε έντυπη μορφή πριν την έναρξη του Συνεδρίου στην Οργανωτική Επιτροπή.

Στους εισηγητές, καθώς και στους συνέδρους, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις,.

Για οποιαδήποτε πληροφορίας είμαστε στη διάθεσή σας

στο e-mail: synedriobabinis@gmail.com

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Αποστολάκη Γλυκερία,

Μπενέκος Σπυρίδων Κ.,

Μπαρμπαρούσης Γεώργιος Σπ.,

Μπιτσώρης Βελισάριος,

Τασούλη Κωνσταντίνα,

Τσιμέρης Αλέξανδρος,

Χρυσικού Ευφροσύνη Βλ.