Συνέδριο Ν.Δ.: Το «στίγμα» των εργασιών της δεύτερης μέρας

Στελέχη της κυβέρνησης, του κόμματος και βουλευτές της νέας γενιάς παίρνουν τη σκυτάλη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες με κεντρικό άξονα την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου.

Χθες, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το κλίμα στο Metropolitan Expo ήταν ιδιαιτέρως θετικό, με σχεδόν 2.500 συνέδρους και 8.000 παρατηρητές. Είναι το τελευταίο συνέδριο ενόψει των εκλογών του 2023, δίνοντας και το τέμπο μέχρι τις κάλπες.

Χιλιάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν στο Metropolitan Expo όπου οι ζυμώσεις, οι φωτογραφίες και οι αγκαλιές μεταξύ των συνέδρων πρωταγωνίστησαν ενώ το παρόν έδωσαν και εξωκομματικά στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Άκης Σκέρτσος, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε απολογισμό του τριετούς κυβερνητικού έτους και έθεσε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε με αφορμή τη στήριξη έναντι της ακρίβειας πως «βλέπουμε ποιος είναι προοδευτικός και ποιος όχι, ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι».

Εστίασε επίσης στις πολιτικές για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και ανέφερε πως δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και διορθώνουμε αυτή την αδικία. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ενότητα της ΝΔ, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει η κυβέρνησή του, αντιμετωπίζοντας τόσο την πανδημία, όσο και την ενεργειακή κρίση.

Σειρά ομιλιών

Μεταξύ των θεματικών είναι η ασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενέργεια.

Επίσης θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος της ΝΔ και θα ανέβουν στο βήμα βουλευτές της νέας γενιάς.

Σήμερα αναμένεται η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα. Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους».

Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος του Συνεδρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 14:00- 18:00 και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00.11:03.

in.gr