Συνελήφθη ο «σκληρός» Γεωργιανός μαφιόζος – Είχε «ρημάξει» Πάτρα, Αίγιο και Ακράτα

Έναν από τους σκληρούς αρχηγούς της ρωσικής μαφίας, μιας από τις πιο άγριες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο, κατάφερε να βάλει στο χέρι το τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, που … εξάρθρωσε ολόκληρη την ομάδα του, η οποία είχε ρημάξει εκατοντάδες σπίτια σε Πελοπόννησο, Αττική και Στερεά. Παρόλο που οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν μόλις 29 κλοπές, εκτιμούν ότι η σπείρα έχει διαπράξει πάνω από 1.000!

Ο «σκληρός» Γεωργιανός είναι ένας 58χρονος ο οποίος είχε πάρει μέρος το 2013 στο άτυπο «συνέδριο επανένωσης» της ρωσικής μαφίας σε ξενοδοχείο της Αθήνας (φωτό), όπου είχε γίνει η «βάφτισή» του με την οποία είχε λάβει τον τίτλο Vor v Zakone («κλέφτης στα όρια του νόμου»)! «Νονός» του ήταν ο απόλυτος αρχηγός της γεωργιανής μαφίας, ένας παραπληγικός που είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια σε πολυτελές ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, καθώς και η δική του ομάδα είχε ρημάξει εκατοντάδες σπίτια στην Ελλάδα! Ο 58χρονος Γεωργιανός θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός και μπαρουτοκαπνισμένος, καθώς ήταν μέλος ειδικής μονάδας κομάντος που συμμετείχε στον πόλεμο της Τσετσενίας και της Αμπχαζίας. Μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από σφαίρα, όμως επέζησε και άλλαξε ζωή περνώντας στο εκτελεστικό μέρος της μαφίας. Στην Ελλάδα είχε δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο συνεργατών, οι οποίοι άλλαζαν περιοχή δράσης και κατά μέσο όρο έκλεβαν ένα σπίτι την ημέρα.

Μάλιστα, είχε στενή συνεργασία με δύο γνωστούς ενεχυροδανειστές της Ομόνοιας στους οποίους πουλούσαν άμεσα τα χρυσαφικά που έκλεβαν, ενώ έστελναν τα χρήματα στην πατρίδα τους για να χρησιμοποιηθούν σε νόμιμες επενδύσεις της μαφίας. Nα υπενθυμίσουμε ότι οι Γεωργιανοί είχαν χτυπήσει σε πολλές περιπτώσεις σε Πάτρα, Αίγιο και Ακράτα.

dete.gr