Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών σε Δ. Αχαΐα και Πάτρα

Συνελήφθησαν ακόμη τρεις άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Αχαΐα και στην Πάτρα

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 34 πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών σε 21 χρήστες σε Δυτική Αχαΐα και Πάτρα.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιήθει.

Κατασχέθηκαν περίπου 300 γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι, μία ζυγαριά ακριβείας και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν, προχθές στην Δυτική Αχαΐα και στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακίνησης και της κατοχής  ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της απείθειας.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία 23 ατόμων, χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι αγόραζαν και προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τον συλληφθέντα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και των στοιχείων που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, διακρίβωσαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες με έναν από τους δράστες, που έχει ταυτοποιηθεί, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε 21 τουλάχιστον χρήστες ναρκωτικών σε Πάτρα και Δυτική Αχαΐα.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι τρεις διακινητές των ναρκωτικών με τη διαμεσολάβηση του τρίτου συλληφθέντα, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές από τον πέμπτο δράστη. Μέχρι στιγμής έχουν διακριβωθεί 34
πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
•       297,3 γραμμάρια κάνναβης,
•       Ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου
•       Ένα μαχαίρι
•       (435) ευρώ,
•       Ένα αυτοκίνητο,
•       Δυο τρίφτες κάνναβης
•       Μια ηλεκτρονική ζυγαριά
•       Οκτώ κινητά τηλέφωνα
•       Πλήθος πακέτων τηλεφωνικών  συνδέσεων
•       Έξι κάρτες sim

Ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για απείθεια, διότι αρνήθηκε στους αστυνομικούς την είσοδο στην οικία του, προκειμένου να διενεργήσουν κατ΄ οίκον έρευνα ασφαλίζοντας τις πόρτες και τα ρολά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα  Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.