Συνεπιμέλεια: Διαφωνίες και στο ΚΙΝ.ΑΛ. – Ζητά ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Για τα δύο επίμαχα άρθρα διατηρούν ενστάσεις και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δη η Μ. Γιαννάκου, η Ο. Κεφαλογιάννη και ο Μ. Βολουδάκης
Εσωκομματικά προβλήματα προκαλεί το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια και στον Κίνημα Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, ωστόσο με την συγκεκριμένη γραμμή φέρονται να διαφωνούν δύο βουλευτές: ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώτος, πάντως, αν και υπογραμμίζει ότι είναι αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου τονίζει ότι στην ονομαστική ψηφοφορία θα πειθαρχήσει, ενώ ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος ότι θα απέχει, εφόσον παραμείνει η γραμμή ίδια.

Διαβάστε ακόμη: Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Ζητά ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο 7 που προβλέπει ότι η γονική μέριμνα θα ασκείται «από κοινού και εξίσου» από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, καθώς επίσης και για το άρθρο 13 που εισάγει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που πρέπει να περνά το παιδί με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει.

 

Τονίζεται ότι πρόκειται για τα δύο άρθρα για τα οποία διατηρούν ενστάσεις και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δη η Μ. Γιαννάκου, η Ο. Κεφαλογιάννη και ο Μ. Βολουδάκης. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μολονότι ζητήθηκε η ονομαστική ψηφοφορία, οι βουλευτές του κόμματος αναμένεται να μην παραστούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχει επιβάλλει η Βουλή λόγω Covid.

https://www.ethnos.gr/