Συνεχίζονται οι Δωρεάν Βαρκάδες στα Μαγευτικά νερά της Λίμνης Κρεμαστών (Photos)

Η εντυπωσιακή Λίμνη Κρεμαστών, στα νερά της οποίας καθρεφτίζονται οι πράσινες πλαγιές των ορεινών όγκων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή μέσω των δωρεάν περιηγήσεων με βάρκα που διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, περίπου 2.500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γαλαζοπράσινα νερά της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στην Ελλάδα, τα οποία σχηματίζουν μοναδικές γεωλογικές μορφές που θυμίζουν σκανδιναβικά φιόρδ, συμμετέχοντας στις βαρκάδες που διοργανώνονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, με τη σύμπραξη των Δήμων Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Καρπενησίου και Αγράφων.

Πέρα από το φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, επί της λίμνης και γύρω από αυτή θα συναντήσετε παλιές πετρόχτιστες γέφυρες, θρησκευτικά μνημεία όπως μοναστήρια κι ασκηταριά, κάστρα, μουσεία και άλλα κτήρια ιστορικής σημασίας. Εάν θέλετε μια πρώτη ιδέα για το τι θα αντικρίσετε σε μια τέτοια βαρκάδα, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο www.dimosamfilochias.gr/varkades-periigiseis/ και να περιηγηθείτε στο ενημερωτικό φυλλάδιο της Λίμνης Κρεμαστών.

Καθώς οι βαρκάδες γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία χρονιά με χρονιά, φέτος το πρόγραμμα των περιηγήσεων θα επεκταθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2022.

Για δωρεάν κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στον αριθμό 6979669706.