Συντάξεις Ιανουαρίου: Από τη Δευτέρα οι πληρωμές – Τι αλλάζει στις ημερομηνίες

Οι συντάξεις των συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ πιστώνονται την προσεχή Δευτέρα στις τράπεζες και όχι από σήμερα το απόγευμα – Οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς από την Δευτέρα το απόγευμα

Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 23 , δηλαδή νωρίτερα λόγω των Χριστουγέννων, θα πιστωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Ωστόσο όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑειδικά για την πληρωμή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, τα χρήματα θα πιστωθούν αποκλειστικά κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον Φορέα και όχι νωρίτερα, Δηλαδή τα ποσά δεν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς από σήμερα το απόγευμα όπως συμβαίνει συνήθως,

Η πίστωση στους λογαριασμούς θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου και κάποιοι συνταξιούχοι θα τα δουν το απόγευμα της Δευτέρας και οι υπόλοιποι μέχρι το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν με πίστωση στους λογαριασμούς όπως γίνεται στις άλλες πληρωμές.

Αναλυτικότερα οι πληρωμές θα έχουν ως εξής:

– Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

protothema.gr