Σύσκεψη Υπ.Α.Α.Τ. – ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Photos)

Λευτέρης Αυγενάκης: «Σε άμεση επικοινωνία με την ΕΘ.Ε.Α.Σ. για την επίλυση των προβλημάτων παραγωγών και αγροτών»

Εποικοδομητική ήταν η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη  με το Δ.Σ. της  ΕΘ.Ε.Α.Σ., παρουσία του  Υφυπουργού  Διονύση Σταμενίτη.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σατολιάς, οι Αντιπρόεδροι Ανδρέας Δημητρίου και Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γραμματέας Θωμάς Κουτσουπιάς, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, από την Εκτελεστική Επιτροπή ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΘ.Ε.Α.Σ. για τα Οικολογικά Σχήματα, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Ελαιοκομικούς Φορείς, το θέμα των Εργατών Γης, καθώς και η  επίσπευση της αξιολόγησης των αιτήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, επί τάπητος τέθηκαν η εφαρμογή γενικής Διαβούλευσης με την ΕΘ.Ε.Α.Σ., τα προβλήματα και το κόστος παραγωγής, η εφαρμογή της Νέας Κ.Α.Π., η αλλαγή κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α.,η  πρόσληψη προσωπικού από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. , ο έλεγχος της αγοράς, καθώς και τα ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός ζήτησε από την ΕΘ.Ε.Α.Σ. προτάσεις για Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ΕΛ.Γ.Α. και Ε.Φ.Ε.Τ., ενώ είπε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την καλύτερη επίλυση των επιμέρους θεμάτων των  παραγωγών και των αγροτών μας.

e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ένωση Αγρινίου – Ο.Σ.Δ.Ε. 2023: Σε πλήρη εξέλιξη η υποβολή Δηλώσεων | Οι προθεσμίες