Σύσσωμη καταδίκη της αστυνομικής βίας από την αντιπολίτευση

Στο στόχαστρο ο πρωθυπουργός, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεσπά στους πολίτες, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να τονίζει ότι η αστυνομική βία αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και το ΜέΡΑ25 να υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος».

Τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν μέρος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε απρόκλητο ξυλοδαρμό κατοίκων, δεν έμειναν ασχολίαστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν την αστυνομική βία, την οποία χαρακτήρισαν ως επικίνδυνη, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής συνέδεσαν την καταστολή με τις αποτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο «Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης… ξεσπούν επάνω στους πολίτες», τον Παύλο Χρηστίδη (εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής) να τονίζει ότι η αστυνομική βία αποτελεί «επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη» και τον Μιχάλη Κριθαρίδη (εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25) να υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.  Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.

Η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη
(εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής)

Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν.

Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη.

Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
(κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης)

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής. Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη
(εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25)

Για άλλη μία μέρα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό. Κι όμως τα κατάφεραν!

Οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη σήμερα επιτέθηκαν βίαια και αναίτια σε πολίτες που «τόλμησαν» να πραγματοποιήσουν Κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της περιοχής τους. Αυτό βέβαια για τον κ. Μητσοτάκη, που χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος, είναι έγκλημα που επισύρει ποινή άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στους οποίους ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει λύσει τα χέρια.

Η αθλιότητα όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η  ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε έπειτα και μια ψευδέστατη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση στους αστυνομικούς, κάτι που τόσο από μαρτυρίες, όσο και από τα σχετικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, καταρρίπτεται πλήρως. Ως πού όμως θα φτάσουν οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στην κοινωνία, ώστε να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική τόσο στην πανδημία, όσο και στην οικονομία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών;


efsyn.gr