Σύσταση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατούνας Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την περαιτέρω  πνευματική και πολιτιστική αφύπνιση του τόπου μας, έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για τη σύσταση βιβλιοθήκης στη T.K. Κατούνας, του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Κατούνα στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος  έχει διαμορφωθεί  χώρος για πολιτιστικές – εικαστικές δράσεις.

Στον χώρο  στεγάζεται ήδη  η νεοσύστατη Δημοτική Φιλαρμονική Κατούνας  και έχει  διαμορφωθεί χώρος που θα στεγάσει την Δημοτική βιβλιοθήκη Κατούνας. Έχουν  τοποθετηθεί βιβλιοθήκες και τραπέζια μελέτης.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και δυο υπολογιστές ( μαζί με εκτυπωτή ) στην βιβλιοθήκη έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονική  βιβλιοθήκη και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και όλου του Κόσμου

 Στην Κατούνα οι επιλογές για ψυχαγωγία και για χειμερινές πολιτιστικές  δραστηριότητες  δεν είναι πολλές . Αν συνδυάσουμε και την οικονομική κρίση που  έχει πλήξει  σε μεγάλο βαθμό  την  ορεινή περιοχή της Κατούνας  η σύσταση της βιβλιοθήκης θεωρείται ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης και ανόδου του πνευματικού επιπέδου.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να σταθείτε αρωγοί ενισχύοντας τη βιβλιοθήκη με έντυπο υλικό.

Απαραίτητο υλικό είναι βιβλία Ελληνικής και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, Ελληνικής Πεζογραφίας , Παιδικά βιβλία, ιστορικά βιβλία και Μυθιστορήματα.

Σας γνωστοποιούμε ότι για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας και  συζητήσουμε λεπτομέρειες για την αποστολή των βιβλίων που επιθυμείτε.

Τα βιβλία μπορεί να αποσταλούν η να παραδοθούν στην διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 52 Τ.Κ. 30002 Βόνιτσα με χρέωση δική μας (παραλήπτη)  . Επίσης μπορεί να παραδοθούν στην Κατούνα στην Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Καρέλου Αθηνά.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ