Το Τ.Ε.Ε. Αιτωλ/νίας για Πανεπιστημιακά Τμήματα: «Αίσθημα αδικίας και διχασμός των πολιτών»

Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Αιτ/νίας στηλιτεύει τη σημερινή και διαχρονική στάση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία στερεί από τον νομό μας τα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά οφέλη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας του Υπουργείου και των εμμονών του Πανεπιστημίου Πατρών που οδηγούν στον εμπαιγμό της κοινωνίας του νομού μας αλλά και της τοπικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το έγκλημα της αναίτιας κατάργησης του Δ.Π.Π.Ν.Τ. συνεχίζεται με την κατάργηση δια συγχώνευσης του ΔΕΑΠΤ, στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Είναι  προκλητική και καθαρά μεροληπτική η στάση της κυβέρνησης σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας. Τα 4 τμήματα που δεν θα δεχθούν φοιτητές και άρα οδηγούνται σε κατάργηση με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε πανελλήνιο επίπεδο, όλως τυχαίως, εδρεύουν όλα σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία!  Σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση της βάσης εισαγωγής και την μη επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωσή τους, είναι δεδομένο ότι οι σχολές του Μεσολογγίου και του Αγρινίου  οδηγούνται σε κατάρρευση.

Οι τακτικές αυτές οδηγούν στη δημιουργία αισθήματος αδικίας και διχάζουν τους πολίτες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις υπαρκτές ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ως επιστημονικός φορέας των μηχανικών θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση της πανεπιστημιακής και ερευνητικής αναβάθμισης της περιοχής μας.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων. 

Καλούμε όλους τους αιρετούς του νομού, να αντιταχθούν στην πράξη στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.

Το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καλεί επίσης, όλους τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας σε συστράτευση για την ανατροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.