Τ.Ε.Ε. – Λίνος Μπλέτσας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις Εκλογές της Κυριακής, 19 Μαΐου

Την προσεχή Κυριακή, 19 Μαΐου 2024  οι Μηχανικοί όλης της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών μελών και των οργάνων τόσο του κεντρικού Τ.Ε.Ε. όσο και του Περιφερειακού Τμήματος του Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., Λίνος Μπλέτσας στέλνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις Εκλογές του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με το παρακάτω μήνυμα:

«Είναι αυτονόητο, πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, στην οποία η συμμετοχή των συναδέλφων μηχανικών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση στις νέες διοικήσεις, που θα αναλάβουν τον υπεύθυνο ρόλο της εκπροσώπησής τους.

Αποτελεί κοινή παραδοχή, πως όλη την προηγούμενη περίοδο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνέβαλε καθοριστικά στην είσοδο της χώρας μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Με αιχμή του δόρατος τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, οι Μηχανικοί πρωτοστάτησαν τα τελευταία χρόνια στηθεσμοθέτηση αξιόλογων και σύγχρονων εργαλείων όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και το πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» που αποδεικνύουν στην πράξη την καθοριστική συμβολή του Τ.Ε.Ε. στην ανάπτυξη της χώρας.

Σε τοπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια η δράση του Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας χαρακτηρίστηκε από έντονη εξωστρέφεια και είχε σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Παρά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της πανδημίας και των συνακόλουθων περιοριστικών της μέτρων, διοργανώθηκαν πλήθος πρωτοποριακών σεμιναρίων και εκδηλώσεων για το Κτηματολόγιο, του Δασικούς Χάρτες, το «Εξοικονομώ», τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών κ.ά.

Παράλληλα, η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε διαρκής αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα.

Σταχυολογώντας, θα μπορούσε να σταθεί κανείς στα αξιοσημείωτα πορίσματα Ομάδων Εργασιών όπως:

– Τις προδιαγραφές ομοιογένειας των κοινόχρηστων χώρων του Δ. Αγρινίου,
– Την πρόταση ανάπλασης των Κ.Χ. περιμετρικά του Γηπέδου του Παναιτωλικού,
– Τον αντισεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων στους Δήμους Ξηρομέρου και Θέρμου,
– Την ανάδειξη ιστορικών τοπόσημων στους Δήμους Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας,
– Την ανάδειξη και τις προτάσεις αξιοποίησης των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και της Παλαμαϊκής Σχολής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου,
– Την πιο πρόσφατη πρόταση νέας χάραξης του οδικού άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου.

Επιπροσθέτως, η συγκέντρωση ψηφιακού υλικού στην ιστοσελίδα του Τμήματος προς υποβοήθηση της επαγγελματικής καθημερινότητας των συναδέλφων μηχανικών αποτέλεσε άλλη μία καινοτομία σε επίπεδο Περιφερειακών Τμημάτων Τ.Ε.Ε. πανελλαδικά.

Είναι προφανές, ότι το Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας παράγει ουσιώδες επιστημονικό έργο προς όφελος της περιοχής ευθύνης του, των πολιτών της και των Μηχανικών – Μελών του.

Το επόμενο διάστημα ο ρόλος του Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ακόμη πιο καθοριστικός για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας,με την παρακολούθηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που αναμένεται να υλοποιηθούν στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, την συμβολή του στηνεπιτάχυνση των αναγκαίων έργων υποδομής, την οριοθέτηση της χωροταξίας των Α.Π.Ε., την άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της περιοχής με ορθό, τεχνικό τρόπο.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ευρύ και πολυεπίπεδο επιστημονικό πεδίο στο οποίο το Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα κληθεί να διαδραματίσει αποφασιστικό και αναντικατάστατο ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλώ να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Τ.Ε.Ε., προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα συσπείρωσης γύρω από τον επιστημονικό και συνδικαλιστικό μας Φορέα, προκειμένου να εμπεδωθεί πλήρως η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης του πολυσχιδούς έργου του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με σταθερό, υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο».

 

Διαβάστε επίσης: Ο Βαγγέλης Τσούκας Πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας