Τάρτα καραμέλας

Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 1 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 550 γρ. γάλα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα καραμέλας
  • ζάχαρη άχνη
  • δυόσμο

akispetretzikis.com