Ταξιδιωτική οδηγία της Μόσχας στους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα

Πλήττονται καίρια Επτάνησα, Ρόδος, Χαλκιδική και Κρήτη

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Μόσχα με την οποία ζητά από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ζημιά για τα Επτάνησα, την Ρόδο, την Κρήτη και την Χαλκιδική θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Θυμίζουμε ότι πέρσι επισκέφτηκαν την χώρα μας 650.000 Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο περί τα 1.000 ευρώ το άτομο.

Δηλαδή 650.000.000 ευρώ δεν θα τα ξαναδούμε για πολύ καιρό και ποιος ξέρει για πόσο…

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας (Rosturizm),  ανακοίνωσε τα εξής:

«Εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης, η Rosturizm συστήνει έντονα σε όλους τους Ρώσους πολίτες που μετακινούνται στο εξωτερικό για διακοπές και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή στη Ρωσία» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν την πώληση πακέτων εκδρομών στις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και στις χώρες της Καραϊβικής» σημειώνεται ακόμα

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα κράτη, επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιες χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο για όλες τις ρωσικές πτήσεις, επιβάλλοντας κυρώσεις επίσης σε τράπεζες και αξιωματούχους της Ρωσίας.

Επίσης ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε από την Μόσχα και για τις λοιπές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Βενεζουέλα) δεν είναι πλέον διαθέσιμες για τους Ρώσους τουρίστες, λόγω των περιορισμών στον εναέριο χώρο που έχουν εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς, δηλαδή λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων.

pronews.gr