Τελεσίγραφο σε ιδιωτικές κλινικές: «Ή δίνετε 200 κρεβάτια ή επίταξη!»

Ολοένα και περισσότερο χειροτερεύει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στη «δίνη» του κορωνοϊού, με τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν και να μην υπάρχουν διαθέσιμες ώστε να δεχτούν άτομα με Covid-19.

Για τον λόγο αυτόν, όπως μεταδίδει το MEGA, το υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν 200 κλίνες μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης, διαφορετικά θα προχωρήσει σε επίταξη. Για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών, εφόσον απαιτηθεί, είχε προειδοποιήσει εξάλλου κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση τόσο διά του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Δείτε το έγγραφο του υπ. Υγείας:

Όπως αναφέρεται στο site της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών: «Με έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ζητά από τις Κλινικές της Θεσσαλονίκης την εθελοντική διάθεση 200 νοσηλευτικών κλινών για την νοσηλεία ασθενών με COVID-19. Το έγγραφο στάλθηκε με email και πρέπει να απαντηθεί έως τις 20:00, άλλως θα προβούν σε αναγκαστική επίταξη».

Δείτε τι απάντησαν οι κλινικάρχες ΕΔΩ


Πηγή: iapopsi.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr