Τέλη Μαΐου στην Αιτωλοακαρνανία ο Στέφανος Κασσελάκης (Videos)

Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής, στο Αγρίνιο, το απόγευμα της Τρίτης, 14 Μαΐου 2024.

Επίσης, την περιοχή αναμένεται να επισκεφθούν έως τις Ευρωεκλογές και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου που θα διεξαχθούν σε μια κρίσιμη καμπή για την Ε.Ε. και εν μέσω πολυκρίσεων και γεωπολιτικών εντάσεων, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια ουσιαστική και δυναμική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρχικά, στη Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιώργος Ξενάκης και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας.

Ο κος. Ξενάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής.

Μίλησε για την έλλειψη υποδομών, στον Τομέα της Υγείας και έκανε λόγο για υποβάθμιση των δύο Νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου) και των Κέντρων Υγεία.

Έθιξε ζητήματα μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα, και αναφερόμενος στη φορολογία σημείωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρόταση για το αφορολόγητο.

Εκτενή αναφορά έκανε στα προβλήματα του αγροτικού τομέα αλλά και στη νέα Κ.Α.Π., στο δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι και στις αλλαγές στο νέο δικαστικό χάρτη καθώς και στην ανάγκη στήριξης των πανεπιστημιακών τμημάτων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Ειδικά για την εκτροπή του Αχελώου για την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του, σχολίασε ότι στην Κυβέρνηση άνοιξε και πάλι η όρεξη να την υλοποιήσει.

Ο Βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας εστίασε στις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, εκφράζοντας φόβους για υποβάθμιση ακόμα και κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου λόγω των τραγικών ελλείψεων, ιδίως σε προσωπικό.

«Η Κυβέρνηση έχει δείξει την πρόθεσή της για το Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου, το οποίο είναι από τα Νοσοκομεία της χώρας στο οποίο θα εφαρμόσει το πιλοτικό σχέδιό της που βασίζεται στη λογική της υποβάθμισης» τόνισε συγκεκριμένα ο κος. Ζαμπάρας.

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει διέξοδο, διότι διαθέτει πρόγραμμα και στελέχη. Οφείλουμε να «στείλουμε» στην κοινωνία «μήνυμα» ότι πρέπει να ψηφίσει, διότι η ψήφος της είναι δύναμη και μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς».

«Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για τις Ευρωεκλογές και μαζί του να συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο, μαζί και με τον καινούργιο Αρχηγό και με καινούργιες ιδέες, με πρώτη αφετηρία τις εκλογές της 9ης Ιουνίου» κατέληξε ο κος. Ξενάκης.

 

Διαβάστε επίσης: Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης