Τελικά η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Τελικώς, το «δίκιο» του ξενοδόχου και του ιδιοκτήτη beach bar επικράτησε για ακόμα μια φορά έναντι του δημοσίου συμφέροντος. Τροπολογία που κατατέθηκε αργά προχθές το βράδυ προβλέπει αναστολή όλων των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Προβάλλει μάλιστα ως αιτιολογία… τον κορονοϊό και τις καθυστερήσεις που αυτός επέβαλε στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων, παρότι η νομιμοποίηση στις περιοχές αυτές δεν επιτρέπεται από τον νόμο.

Η αναστολή τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς και παραλίες, που ξεκίνησε πέρυσι με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και διαφημίστηκε ως η «απάντηση» της πολιτείας στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων της τελευταίας δεκαετίας.» (Δείτε ΕΔΩ)

«Αφορμή αλλά πιθανότατα όχι η αιτία, η οποία θα πρέπει να αναζητηθεί στις πιέσεις που για χρόνια ασκεί ο ξενοδοχειακός κλάδος και διάφορα τοπικά μικροσυμφέροντα, είναι το πρόγραμμα κατεδαφίσεων που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης (προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ)». (Δείτε ΕΔΩ)

Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς.

Τα γράφει η Καθημερινή… ό,τι πιο σοβαρό σε Κυβερνητικό έντυπο κυκλοφορεί στη χώρα…

Τελικά η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.

Απλά, κάποιες φορές «πιέζεται»

Υ.Γ. Πίεση: Είναι η soft έκφραση του εκβιασμού, στον οποίο η Κυβέρνηση υποκύπτει


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr