Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των Θυρών στο Πανθεσσαλικό

Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet μετά από πολλές παλινωδίες καταλήγει εκεί που εξ αρχής ήταν να διεξαχθεί, όπως προβλεπόταν και από την προκήρυξη της Ε.Π.Ο. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. απεφάνθη πως Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο.Κ. θα διεκδικήσουν τον τίτλο του θεσμού στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου και ώρα 20:00.

Μάλιστα αυτή τη φορά φαίνεται πως η απόφαση της ομοσπονδίας δεν είναι αυθαίρετη, αλλά είναι σε άμεση συνεννόηση με του αρμοδίους, καθώς υπάρχουν οι σχετικές επιστολές που ανάβουν το πράσινο φως τόσο από την επιτροπή διαχείρισης του σταδίου, όσο και από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Μειοψήφησαν οι Κουπτσίδης και Δημητρίου, ενώ απών ήταν ο Πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινακης.

Σημειώνεται πως, πάντως, ο Τελικός θα γίνει με τους όρους που είχαν τεθεί εξ’ αρχής από τις τοπικές αρχές. Δηλαδή χωρίς κόσμο στις κερκίδες και μόνο με έναν περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων. Ο ακριβής αριθμός τους θα ξεκαθαρίσει μετά και τις σχετικές συνεννοήσεις με την Αστυνομία.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, μη προβλέψιμο, δεν μπορέσει να γίνει ο Τελικός εκεί στην συγκεκριμένη ημερομηνία, θα γίνει στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. θέλησε να υπάρχει εναλλακτική λύση για έδρα του Τελικού, φοβούμενη μήπως κάποιοι προβάλλουν εμπόδια για την διεξαγωγή του στο Πανθεσσαλικό.

Δείτε την επιστολή του Αχιλλέας Μπέου, όπως δημοσιεύeται στο Volosday.gr:

«Ως παράγοντας του Ποδοσφαίρου που το αγαπώ και το υπηρετώ επί σειρά ετών, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων σχετικά με την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, όπως ο Τελικός του Κυπέλλου, που αντί για μια γιορτή και ευκαιρία προβολής και διάδοσης του κοσμαγάπητου αθλήματος γίνεται ακόμη μια αιτία δυσφήμισής του, αλλά και διασυρμού των θεσμών.

Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε Γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

Τούτου δοθέντος και κατόπιν των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για τη διεξαγωγή του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ευχή κι επιθυμία μου παραμένουν όπως κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να τηρούνται τα αυτονόητα και οι φίλαθλοι των εκάστοτε φιναλίστ να συνυπάρχουν στις κερκίδες στηρίζοντας τις ομάδες τους και απολαμβάνοντας το Ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Μέχρι τότε η λύση είναι η διεξαγωγή διπλών αγώνων».

 

sport-fm.gr

 

Διαβάστε επίσης: SL1 – Π.Α.Ε. Παναιτωλικός: Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ο.Φ.Η.