Τεράστια τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δ. Αγρινίου – Γ. Παπαναστασίου: «Δύσκολη μέρα» (Video – Photos)

Έντονη βροχόπτωση παρατηρείτε τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Αγρινίου. καθώς και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. και δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν όπου κληθούν, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της οδού Ρίτσου όπου ο δρόμος έχει πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων είναι συνεχής. Ανάμεσα σε αυτές και μία κλήση από το 4ο νηπιαγωγείο.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή του Αγίου Θωμά και των Δύο Ρεμάτων, η Μακρυνεία όπου έχει σπάσει ο κεντρικός αγωγός της ύδρευσης, καθώς και στην περιοχή του Αγίου Θωμά όπου, όπως μας είπε ο. κ. Κιτσοπάνος, «κατέβηκε το βουνό» και βούλωσε τα φρεάτια, με αποτέλεσμα τα νερά των χειμάρρων να ξεχυθούν έξω από τις κοίτες τους και η περιοχή να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αγρίνιου, Γιώργο Παπαναστασίου μας είπε ότι “το ύψος της βροχής που πέφτει είναι εξαιρετικά μεγάλο και ήδη από την πρώτη στιγμή όλος ο μηχανισμός, τα συνεργεία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α. είναι στα σημεία όπου τα φαινόμενα είναι σε έξαρση και επιχειρούν έτσι ώστε τα όποια ζητήματα προκύψουν να επιλυθούν άμεσα. Ελπίζουμε στην ύφεση του φαινομένου», παρατήρησε, «η οποία θα βοηθήσει πολύ και τα προβλήματα να μειωθούν και τα συνεργεία να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ