ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έργα αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία

Στην χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος στην καθαρή ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που άντλησε από την αύξηση κεφαλαίου ο όμιλος Τέρνα Ενεργειακή.

 Πρόκειται για επενδυτικό πρόγραμμα της τάξεως του 1,5 δισ. που περιλαμβάνει έργα αντλησιοταμίευσης στο Αμάρι Κρήτης και την Αμφιλοχία. Όπως και την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων του Καφηρέα (Εύβοια) ισχύος 330 MW, της Ταράτσας (Βοιωτία) ισχύος 30 MW και της Ευρυτανίας ισχύος 67 MW.

Η εταιρεία κατάφερε με την έκδοση 4.556.757 νέων κοινών μετοχών να συγκεντρώσει κεφάλαια, ύψους 68,5 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού στόχου για άντληση κεφαλαίων 50,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για απόρροια του ισχυρού ενδιαφέροντος από διεθνή επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν δεσμευτικό επενδυτικό ενδιαφέρον, ανεβάζοντας το στόχο. Πρόκειται για τα Anavio Capital Partners LLP, Blackrock Inc, Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management από τα οποία τα περισσότερα τοποθετούνται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, «κάτι που αποτελεί διπλή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την Όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή όσο και για την ελληνική οικονομία» όπως ανέφερε, χθες, η εισηγμένη.

capital.gr