Ο Θ. Κομματάς στον Antenna Star: «Ικανοποίηση για τους εμβολιασμένους υπαλλήλους των Δήμων» (Ηχητικό)

Τα ποσοστά ανεμβολίαστων υπαλλήλων στους Δήμους εγείρουν προβληματισμό

Χειρόφρενο στην ταχύτερη απελευθέρωση από τα δεσμά της υγειονομικής κρίσης τραβά η δυσπιστία για τα εμβόλια, τη στιγμή που η άρνηση απέναντι στα ενέσιμα σκευάσματα λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι πολλοί είναι εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη στο μοναδικό, μέχρι στιγμής, όπλο κατά του κορωνοϊού.

Προβληματίζει, δε, τους ειδικούς η εικόνα συμφόρησης από ανεμβολίαστους στις εντατικές, με σχεδόν εννέα στους δέκα στις Μ.Ε.Θ. να μην έχουν λάβει τις απαραίτητες δόσεις θωράκισης. Είναι γεγονός ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στην Ελλάδα εγείρει ανησυχία, σε μια περίοδο που τα υγειονομικά επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην ισορροπία ανάμεσα στον έλεγχο του κορωνοϊού και την κανονικότητα, χωρίς να αποσκοπούν στην επιβολή οριζόντιων μέτρων, όπως το lockdown, το οποίο σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης και της αγοράς θα αποδεικνυόταν ζημιογόνο για την οικονομία.

Για το θέμα αυτό και σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο.Τ.Α. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κομματάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5 ο οποίος χαρακτήρισε την εικόνα των εμβολιασμένων στους Δήμους ικανοποιητική, δίνοντας και αναλυτικά στοιχεία για το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά Δήμο.

Έτσι, λοιπόν και με βάση τον κ. Κομματά στην Αιτωλοακαρνανία η εικόνα έχει ως εξής:

Δήμος Αγρινίου: 731 υπάλληλοι – 530 εμβολιασμένοι > 73%

Δήμος Θέρμου: 73 υπάλληλοι – 52 εμβολιασμένοι > 71%

Δήμος Ξηρομέρου: 121 υπάλληλοι – 86 εμβολιασμένοι > 71%

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: 291 υπάλληλοι – 200 εμβολιασμένοι > 69%

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: 171 υπάλληλοι – 130 εμβολιασμένοι > 75%

Δήμος Ναυπακτίας: 389 υπάλληλοι – 292 εμβολιασμένοι > 75%

Δήμος Αμφιλοχίας: 151 υπάλληλοι – 128 εμβολιασμένοι > 85%

Παράλληλα, ο κ. Κομματάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στη διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων και του Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου επισημαίνοντας τα εξής:

«Εκφράσεις τύπου πεζοδρομίου «Καθάρματα, Αλήτες, Κηφήνες, Τεμπέληδες, κ.λ.π.», μόνο θλίψη προκαλούν και δείχνουν το επίπεδο διοίκησης της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν σέβονται την ιστορία του.

Η ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία είναι καταδικαστέες και κατακριτέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, από όποιον και εάν ασκούνται όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.

Σύσσωμους απέναντι θα μας βρίσκουν και οι αντιδημοκρατικές προσπάθειες φίμωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και απαγόρευσης του αυτονόητου Δημοκρατικού Δικαιώματος της Απεργίας και διαμαρτυρίας προς προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και ο εκφοβισμός των συναδέλφων για την συμμετοχή τους σε αυτήν».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Κομματά στον Antenna Star 103.5: