Θ. Μαυρομμάτης στον Antenna Star: «Θα χρειαστούν μέρες για την αποκατάσταση στη Στριγανιά» (Ηχητικό)

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη μίλησε μίλησε στην εκπομπή του «Άκου τώρα, να δεις» ο Λευτέρης Τηλιγάδας στον Antenna Star 103.5

Όπως είπε ο κ. Μαυρομμάτης η χθεσινή νεροποντή ήταν πραγματικά πρωτοφανής και μάλιστα το ύψος της βροχής ήταν εξαιρετικά μεγάλο σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

«Θα πρέπει», είπε «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα γεφύρια των χειμάρρων σε όλο την έκταση του Νομού, γιατί εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς και στα ενεργά γεωλογικά φαινόμενα όπως αυτό των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων, για τα οποία απαιτούνται μελέτες και πρόνοιες, οι οποίες θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα έτσι ώστε να δοθούν δραστικές λύσεις.

Επίσης, όπως επισήμανε, για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν σημαντικά και αξιόλογα αντιπλημμυρικά έργα γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει, η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί κατά πολύ.

«Ευτυχώς, όπως μας είπε, «που είχε υπάρξει πρόνοια και δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα. Και το Ζευγαράκι και το Καινούργιο, περιοχές στις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε έντονα φαινόμενα, χθες «άντεξαν»

«Το μεγάλο πρόβλημα», συνέχισε, «είναι στη θέση Στριγανιά, εκεί κοντά στου Λαμπίρι, πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το Αγρίνιο στον Προυσσό. Εκεί πραγματικά το πρόβλημα είναι σημαντικό και θα χρειαστεί πολλές μέρες για να αποκατασταθεί».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μαυρομμάτη στον Antenna Star 103.5: