Θ. Μαυρομμάτης: «Σημαντικό το πρόβλημα με την κατολίσθηση στου Λαμπίρι, θα πάρει μέρες η αποκατάσταση»

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη μίλησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά στην εκπομπή του Antenna Star 103,5 με τίτλο «Άκου τώρα να δεις» (καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 9:00 – 10:00 του πρωί), ο Λευτέρης Τηλιγάδας.

Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης η χθεσινή νεροποντή ήταν πραγματικά πρωτοφανής και μάλιστα το ύψος της βροχής ήταν εξαιρετικά μεγάλο σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

«Θα πρέπει», είπε «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα γεφύρια των χειμάρρων σε όλο την έκταση του νομού, γιατί εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς και στα ενεργά γεωλογικά φαινόμενα όπως αυτό των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων, για τα οποία απαιτούνται μελέτες και πρόνοιες, οι οποίες θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα έτσι ώστε να δοθούν δραστικές λύσεις.

Επίσης, όπως επισήμανε, για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από την πλευρά της πολιτείας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν σημαντικά και αξιόλογα αντιπλημμυρικά έργα γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει, η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί κατά πολύ.

«Ευτυχώς, όπως μας είπε, «που είχε υπάρξει πρόνοια και δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα. Και το Ζευγαράκι και το Καινούργιο, περιοχές στις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε έντονα φαινόμενα, χθες «άντεξαν»

«Το μεγάλο πρόβλημα», συνέχισε, «είναι στη θέση Στραγάνια, εκεί κοντά στου Λαμπίρι, πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το Αγρίνιο στον Προυσσό. Εκεί πραγματικά το πρόβλημα είναι σημαντικό και θα χρειαστεί πολλές μέρες για να αποκατασταθεί».


«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr