Θ. Μωραΐτης: «Επιτυχία η αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε.»

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αναγνώρισης της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ από το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών “Act now – Παρέμβαση Τώρα”, ο βουλευτής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης.

Ο ίδιος ανέφερε:

Εξαιρετική η πρωτοβουλία για την αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ που έλαβε το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών “Act now – Παρέμβαση Τώρα” που δραστηριοποιείται γύρω από την προστασία και ανάδειξη της Τριχωνίδας, μέσα από την παράλληλη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Εθνικής και της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Σημαντικό ακόμη το γεγονός ότι το εγχείρημα αγκαλιάζει η Επιστημονική Κοινότητα, αφού το Πανεπιστήμιο Πατρών θα συμβάλει στην επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση του σχετικού φακέλου.

Η αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ θα αποτελέσει μία συλλογική επιτυχία:
– Θα επισφραγίσει τη μοναδικότητα του προϊόντος,
– Θα τo καταστήσει ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας στο Νομό μας ένα πρόσθετο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,
– Θα δημιουργήσει οφέλη για αλιείς και καταναλωτές,
– Θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα αναδείξει το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον.

Ο τόπος μας θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία, με ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος των ανθρώπων του. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που μόνο θετικό αποτύπωμα θα αφήσει. Για αυτό και πρέπει να στηριχθεί από όλους μας.

actnow-agrinio.gr