Θ. Παπαθανάσης: «Η χώρα μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι οχυρωμένη»

«Η χώρα μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι οχυρωμένη» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 με το δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πόλεμος σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξοικονόμηση μασκών. Μάσκες συνίστανται μόνο για τους ανθρώπους που ασθενούν, για τους φροντιστές τους και για το υγειονομικό προσωπικό.

Δεν φαίνεται ότι προσφέρει κάτι στο ευρύ κοινό εκτός περιπτώσεων υψηλού συγχρωτισμού και για όσο χρόνο βρισκόμαστε σε αυτούς τους χώρους.

Όσον αφορά τα φάρμακα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον Ε.Ο.Φ. για να μην υπάρξει πρόβλημα αλλά θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να ενταθεί και να σταματήσουν αυτή την περίοδο εξαγωγές φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη προκειμένου να διασφαλίζονται οι θεραπείες και να μην υπάρξουν προβλήματα διακοπής θεραπειών.

Γιατί αυτή την κρίσιμη ώρα εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό πρέπει να προστατεύσουμε όλους τους ασθενείς ώστε η έξοδος από την κρίση να μας βρει όλους υγιείς και δυνατούς.

Οι φαρμακοποιοί καθημερινά αγωνιζόμαστε για να καλύπτουμε τις θεραπείες όλων των πολιτών και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας τόσο με τη σωστή ενημέρωση όσο και με την υγειονομική στήριξη που έχουν ανάγκη» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.