Θα ακούσουμε και χειρότερα

Μου το ανακοίνωσε προχθές ένας ψηφοφόρος του Δημάρχου:

«Όπως ξέρεις», μου είπε, «το κέντρο του Αγρινίου εδώ και κάμποσο καιρό έχει πεζοδρομηθεί, χωρίς όμως να έχουν κατασκευαστεί οι πεζόδρομοι. Αυτή η καθολική καραντίνα όμως που έχει επιβληθεί, ίσως να είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε με το τελείωμά της να απολαύσουμε χωρίς πολλά κυκλοφοριακά ζόρια τους βαμμένους με σκοτωμένο κεραμιδί πεζοδρόμους. Είναι ένας τρόπος αυτός, εκτός από την οικονομική κρίση που ενέχει τη δυνατότητα οικονομικών ευκαιριών, να αποτελέσει και η καραντίνα μια σημαντική προϋπόθεση για την ανάπλαση των συγκεκριμένων δρόμων, έτσι ώστε η μελλοντική ταλαιπωρία των Αγρινιωτών να περιορισθεί κατά το δυνατόν».

Ωραία ιδέα, του είπα, αλλά δεν προλαβαίνουμε. Εδώ ακόμα δεν έχουν δημοπρατηθεί τα έργα. Πως είναι δυνατόν να ξεκινήσουν;

«Άκου να δεις», μου είπε λίγο συνωμοτικά, «όπως διαδίδεται, πάμε σε συνεχόμενα lockdown. Δε θα ήταν καλό να τρέξουμε λιγάκι με τις δημοπρατήσεις μπας προλάβουμε τα επόμενα. Μπορεί να έχουμε κάποια παράπονα από το Δήμο με την πεζοδρόμηση της Βότση, αλλά με την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας, θα έχουμε να λέμε πως μέσα στην καραντίνα έγιναν τουλάχιστον οι πεζόδρομοι».

Αυτά προς το παρόν… Με προσοχή όμως γιατί έτσι και πλακώσει και η γρίπη θα ακούσουμε και χειρότερα.


Γράφει και υπογράφει ο Εγκεφαλογράφος
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr