Θα τα πάρει μαζεμένα

Κάποια στιγμή το «Σύστημα», αυτό που αποκαλούμε Εθνικό Σύστημα Υγείας, χρειάστηκε γιατρούς και μάλιστα… έμπειρους γιατρούς και εξειδικευμένους, αλλά δεν είχε…

Βγήκε στις ρούγες κι άρχισε να ζητάει βοήθεια από τους ιδιώτες της επιστήμης, που άλλος λίγο, άλλος πολύ, άλλος πάρα πολύ, είχε τη δουλειά του, τη σειρά του και την πελατεία του: «Χρειαζόμαστε γιατρούς», έλεγε και ξανάλεγε ο υπουργός υγείας. «Σας χρειάζεται η χώρα, η δημόσια υγεία, το Ε.Σ.Υ., που νοσεί…  Και σας χρειάζεται, γιατί η αρρώστια που μας βρήκε, μας βρήκε ανέτοιμους να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά.

Ελάτε», έλεγε «και μεις θα δείτε: Θα σας δώσουμε και παραπάνω μισθούς από τους συνηθισμένους  και δικαίωμα να κρατήσετε το ιατρείο σας… και ετούτο… και εκείνο… και το άλλο».

Και κάπως έτσι μπήκαν στο «φιλότιμο» καμιά διακοσαριά και παρουσιάστηκαν στο Ε.Σ.Υ., για να το υπηρετήσουν.

Στο Αγρίνιο παρουσιάστηκε μόνο  ένας… ο οποίος με το που παρουσιάστηκε ανέλαβε την ευθύνη της διεύθυνσης της covid κλινικής του νοσοκομείου πριν από 6 μήνες περίπου, υπογράφοντας μια εξάμηνη σύμβαση, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλους έξι μήνες.

Τόσο πολύ ευχαριστημένος είναι ο άνθρωπος, απ΄ότι μαθαίνω, από την μέχρι τώρα συνεργασία του με το ελληνικό δημόσιο, που έχει αποφασίσει να μην ασκήσει καν αυτό του το δικαίωμα. Με το που θα λήξει η σύμβαση του (αυτές τις μέρες λήγει) θα τους ευχαριστήσει για την προσφορά του και θα… αποχωρήσει. Έξι μήνες δουλεύει απλήρωτος… Γιατί να τους χρεώσει κι άλλο;

————————————

Υ.Γ. Και να φανταστείτε ότι υπήρξε δημόσιος λειτουργός, που ξέρει από αυτά, που υποστήριξε ευθαρσώς το παρακάτω: «Εντάξει μωρέ… Δεν είναι τίποτα αυτά. Θα τα πάρει μαζεμένα!!!»


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr