Τι θα πει… συνεδρίαση δια περιφοράς;

Διαβάστε, σας παρακαλώ, την παρακάτω παράγραφο και πείτε μου, αν εσείς καταλαβαίνεται, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ; Λίγη υπομονή θέλει… Καλό θα κάνετε!

  • «Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018, θα διεξαχθεί ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ η 6η/2021 ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 1 της ΠΝΠ όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 55, τ. Α΄, 11-3-2020 και όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020, σχετ. η υπ’ αριθμ. 426/2020 εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ., ΑΠ: 77233/13-11-2020), στις 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ημέρα ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00, για τη λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης: (Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ )

Η 6η τακτική ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου θα γίνει, λέει, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Ένα κατεβατό νόμοι δηλαδή, για να εφαρμοσθεί μια διαδικασία, που από τη φύση της είναι παράλογη, την ώρα μάλιστα που ομότιτλη θρησκευτική διαδικασία απαγορεύεται «δια ροπάλου».

Την ώρα δηλαδή, που η περιφορά των επιταφίων απαγορεύεταιη περιφορά της συνεδρίασης επιτρέπεται.

  • Υπάρχει κράτος, άραγε;

Και τι θα πει «περιφορά της συνεδρίασης»;

Θα πάρει παραμάσχαλα ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Συμβουλίου όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και θα πάει πόρτα – πόρτα, όπως τα ΕΛΤΑ, σε όλα τα σπίτια των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου, για να στήσει ψιλοκούβεντο με τον καθένα ξεχωριστά, για να καταγράψει στα πρακτικά τις απόψεις του;

Με συμπαθάτε που ρωτάω, αλλά δε φτάνει, που δεν ξέρω, πως γίνεται μια ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ δια περιφοράς, δεν μπορώ και να το καταλάβω κιόλας!

Τι θα πει συνεδρίαση δια περιφοράς;

Μπορεί κανένας να με φωτίσει;

Μήπως εννοούν «ψηφοφορία δια περιφοράς» των ψηφολεκτών του Δημοτικού Συμβουλίου και της κάλπης;

Αν εννοούν κάτι τέτοιο, να μας πουν τι ώρα θα το κάνουν, να πάρουμε πασατέμπο και να βγούμε στα μπαλκόνια.

Δεν θα δούμε, που δεν θα δούμε τον επιτάφιο, να περιφέρεται τη Μεγάλη Παρασκευή, ας απολαύσουμε, τουλάχιστον, το θέαμα της περιφοράς της κάλπης του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ή μήπως, δεν εννοούν ούτε αυτό;

Αλλά τότε, τι εννοούν;


Λευτέρης Τηλιγάδας | Υ.Γ. Συγνώμη κιόλας… Επειδή δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω, ρωτάω.
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr