Θα σταματήσει κανείς αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ζωής;

Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνεχείς κακοποιήσεις ζώων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας, με αποκορύφωμα τον τελευταίο βάναυσο ακρωτηριασμό ενός μικρού σκυλιού με τρόπο μάλιστα ειδεχθή και αποτρόπαιο. Το γράφω με αυτό τον τρόπο, γιατί δεν θέλω να αναπαράγω ούτε καν με λόγια τη βία των εικόνων που δημοσίευσαν όλα τα site της περιοχής τις δύο προηγούμενες μέρες.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων από τη μια σοκάρει τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα και που ποτέ δεν θα έκαναν ακόμα και την παραμικρή κακοποίηση σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από την άλλη όμως, ερεθίζει σαδιστικά όσους προκαλούν αυτά τα εγκλήματα κατά της ζωής και θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να προβάλλονται.

  • Αυτοί οι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτά τα εγκλήματα είναι Άρρωστοι με Α κεφαλαίο. Άρρωστοι και ψυχικά και κοινωνικά.

Ο καθηγητής της Κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κτηνιατροδικαστής Δημήτρης Δούκας αναφέρει: «Η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Στην παιδική και εφηβική ηλικία οι παιδοψυχίατροι το χαρακτηρίζουν ως διαταραχή διαγωγής ενώ στους ενήλικες αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας»*.

  • Η ανοχή στη βία κατά των ζώων δείχνει ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σύνδεση των διαφόρων μορφών βίας στην κοινωνία.

«Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε όταν είμαστε μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά, είναι ότι αυτός που βλάπτει τους σκύλους και τις γάτες μπορεί ταυτόχρονα να είναι βίαιος στα παιδιά του, στη σύντροφό του, στους ηλικιωμένους, να είναι δηλαδή ένας άνθρωπος που συνιστά απειλή για τις αρμονικές κοινωνικές και διαπροσωπικές  σχέσεις» συμπληρώνει ο κ. Δούκας

Ας φροντίσουν λοιπόν όλοι οι αρμόδιοι (Δήμος, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, κοινωνία) να σταματήσει αυτή η φρίκη. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτές οι απάνθρωπες εικόνες στη ζωή μας… όπως και πολλές άλλες φυσικά για τις οποίες κατά καιρούς έχουμε κάνει λόγο και αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση των καιρών μας.

  • Όποιος ενδιαφέρετε για ένα καλύτερο κόσμο δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στην κακοποίηση των ζώων.

Και δεν είναι μόνο η κακοποίηση των ζώων συντροφιάς. Εκείνη που τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα ακόμα πιο πολύ είναι στην κακοποίηση των παραγωγικών ζώων.

Αλλά γι αυτά… μια άλλη φορά.

 

*Μερόπη Κοκκίνη, www.lifo.gr, 11.9.2019 | 09:27, To προφίλ αυτών που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα,


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr