Θανάσης Παπαθανάσης: «Σοβαρές ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα» (Video)

«Τα φαρμακεία θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος των ελλείψεων των φαρμάκων» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά λόγω των χαμηλών ποσοτήτων που διαθέτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ την ίδια στιγμή οι συγκεκριμένες εταιρείες επισημαίνουν και διαβεβαιώνουν ότι προμηθεύουν κανονικά την αγορά.

Επίσης οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες -ίσως και οι χαμηλότερες στην ΕΕ – με αποτέλεσμα σκευάσματα τα οποία μια πολυεθνική στέλνει για την Ελληνική αγορά, να βρίσκονται λόγω των παράλληλων εξαγωγών σε ξένα φαρμακεία άλλων χωρών σε πολύ υψηλότερες τιμές.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με όλους τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου και βέβαια με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ που είναι ο υπεύθυνος για τη διακίνηση των φαρμάκων στη χώρα. Οι Φαρμακοποιοί έχουμε προσφέρει και μια μηχανογραφική εφαρμογή με την οποία αν διασυνδεθεί ο ΕΟΦ θα μπορεί ο ιατρός να γνωρίζει όταν συνταγογραφεί αν κάποιο φάρμακο είναι σε έλλειψη ώστε να συνταγογραφήσει κάποιο άλλο και να μην υπάρχει ταλαιπωρία των ασθενών και πίεση των φαρμακοποιών.

Είμαστε στη διάθεση της πολιτείας να συνδράμουμε να βρεθεί λύση στο προβλημα. Παραμένουμε όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα διπλα στους πολίτες και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρωτοβάθμια περίθαλψη» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.