Θάνος Κανούσης: «Απήγαγαν τον Βασίλη Καρρά στο Αγρίνιο, για να μην τραγουδήσει λόγω ανταγωνισμού» (Video)

Η απαγωγή του Βασίλη Καρρά στο Αγρίνιο και άλλες άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του, στο βιβλίο του Θάνου Κανούση

Εκτός από την συγκλονιστική ιστορία της ζωής του, γεμάτη φτώχεια, στερήσεις, αλλά και την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου, η βιογραφία του Βασίλη Καρρά, γραμμένη από τον Θάνο Κανούση, φέρνει στο φως και άγνωστες πτυχές της ζωής του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που αποκαλύπτονται στο βιβλίο, είναι η απαγωγή του Καρρά στο Αγρίνιο.

Ο βιογράφος του, Θάνος Κανούσης, μίλησε για το περιστατικό, αναφέροντας πως ο τραγουδιστής δέχτηκε απειλές και οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή, ενώ άγνωστοι του ζήτησαν χρήματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 28:18 και μετά με ένα κλικ ΕΔΩ

«Αυτό έγινε στο Αγρίνιο.

Ήταν πρώτο όνομα ο Βασίλης και στο χωριό εκεί υπήρχε πανηγύρι, στο Γήπεδο θα έπαιζε.

Υπήρχαν άλλα δύο μαγαζιά και δύο επώνυμοι τραγουδιστές που θα τραγουδούσαν.

Υπάρχουν δύο τύποι που του συστήθηκαν ως Θεσσαλονικείς καπνέμποροι, «άρχοντα τι κάνεις;

Εμείς ήρθαμε για σένα» του λέγανε.

Τους λέει «παιδιά δεν ξέρω πού παίζω».

«Θα σε πάμε εμείς» του λένε.

Στον δρόμο που προχωράνε, έκαναν δεξιά το αυτοκίνητο, σε κάτι καλαμπόκια, από ό,τι μου είπε βγαίνουν 5-6 τύποι με πιστόλια, τον παίρνουν και τον πάνε σε ένα ακατοίκητο χωριό, για να μην τραγουδήσει, όπως και δεν τραγούδησε»

Εξίσου συγκινητική είναι η ιστορία για το σημείωμα που έγραψε ο Καρράς προς τη σύζυγό του, Χριστίνα, λίγο πριν την πρώτη του νοσηλεία για καρκίνο.

Στο σημείωμα, γεμάτο αγάπη και φροντίδα, ο Καρράς εξέφραζε την επιθυμία του η Χριστίνα να συνεχίσει τη ζωή της και να βοηθάει ανθρώπους, ακόμα και μετά τον θάνατό του.

Παράλληλα, ο Κανούσης μίλησε και για τη σχέση του Καρρά με τον επίσης λαϊκό τραγουδιστή, Πασχάλη Τερζή.

Οι δυο τους, αν και ανταγωνιστές στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, διατηρούσαν φιλία και αλληλοεκτίμηση, γεγονός που αποτυπώνεται και στο βιβλίο.

Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά, «Καλησπέρα και καλή βραδιά», αποτελεί ένα συγκλονιστικό αφηγηματικό μονοπάτι στη ζωή του αείμνηστου τραγουδιστή, γεμάτο σκληρές στιγμές, αλλά και θριάμβους, προσωπικές εξομολογήσεις και άγνωστες ιστορίες που αγγίζουν την ψυχή.

Πέρα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, το βιβλίο του Θάνου Κανούση σκιαγραφεί ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο του Βασίλη Καρρά, ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο, χαρίζοντας στους αναγνώστες μια βαθύτερη κατανόηση για έναν από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

 

Διαβάστε επίσης: Το UEFA Euro 2024 σαρώνει στην τηλεθέαση!