Θεοδωρίδου: «Κεραυνοί» για τη διασπορά στον «Άγιο Άνδρέα» στην Πάτρα

Ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα για την διασπορά του κορωνοϊού στο προσωπικό που δεν είχε εμβολιαστεί έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Τον έντονο προβληματισμό της για την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας εξέφρασε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Όπως αποδείχτηκε, η διασπορά αυτή συνέβη γιατί μεγάλο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ήταν ανεμβολίαστο, παρόλο που οι υγειονομικοί έχουν προτεραιότητα για το εμβόλιο.

«Ήταν αμέλεια; Δυσπιστία; Κόπωση», αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κάνοντας λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη και ας ελπίσουμε και εξαίρεση».

Η κ. Θεοδώρου εντόπισε τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κυρίως στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες και δευτερευόντως στο ιατρικό προσωπικό που «αμέλησαν να εμβολιαστούν», όπως σημείωσε και χαρακτήρισε αυτή την συρροή κρουσμάτων υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελούσε και προτεραιότητα.

Tι είχε συμβεί στην Πάτρα
Υπενθυμίζεται ότι, για μεγάλη διασπορά του κοροναϊού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα είχε κάνει λόγο στις 18 Ιανουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ενημερώνει, παράλληλα, για τον θάνατο από κοροναϊό μίας 44χρονης η οποία νοσηλευόταν με άλλη πάθηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, από την ιχνηλάτηση προέκυψε πως ακόμη τέσσερις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί και μία 44χρονη μεταφέρθηκε στην κλινική κορωνοϊού, διασωληνώθηκε και δυστυχώς έχασε τη ζωή της.

in.gr