Θεοδωρίδου: «Μεγάλη ανοσιακή απόκριση από το συνδυασμό εμβολίων»

Από την πρόεδρο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών και τον γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την πανδημία ενημερώνουν αυτή την ώρα η κ.Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών και ο κ.Μάριος Θεμιστοκλέους, γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Όπως επεσήμανε στη χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης και πρόσθεσε πως μέχρι χθες είχαν γίνει μερικές χιλιάδες πάνω από το 1 εκατ. δόσεις. Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη.

«Μόλις πριν λίγες ώρες το CDC δημοσίευσε ένα μήνυμα για τη γρίπη καθώς παρατηρήθηκαν κρούσματα γρίπης H1N2 στην Κροατία», συμπλήρωσε.  Σύμφωνα με την ίδια μία δόση εμβολίου έπειτα από νόσηση έχει προστασία από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη ανοσιακή απόκριση από το συνδυασμό εμβολίων. Μάλιστα η κυρία Θεοδωρίδου  επικαλέστηκε και σχετική έρευνα που έγινε σε Σουηδία, Γαλλία και Δανία.

Ακόμη η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών είπε ότι νωρίτερα την Τρίτη εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ για τρίτη αναμνηστική δόση η μισή δόση του εμβολίου Moderna (50 μικρογραμμάρια).

in.gr