Θεοδωρικάκος: Καμία απόλυση εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Καμία απόλυση εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρωινή του τηλεοπτική συνέντευξη.

Με το βλέμμα στην μη απόλυση εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και εν μέσω κινητοποιήσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, ο υπουργός εσωτερικών μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις αλλαγές που θα γίνουν σε συνεργασία με δήμους και περιφέρειες, αλλά και στα αποφασιστικά μέτρα που θα παρθούν για την προώθηση ανακύκλωσης.

Επίσης τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο όλο αυτό που γίνεται με την μεταφορά 20.000 μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα νησιά.

Αναλυτικά ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «κανένας εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι μία κατηγορηματική δήλωση και είναι το μήνυμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου Τομέα. Καθαρές κουβέντες. Καθαρές λύσεις».

Επίσης συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Σας επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης. Όμως υπάρχουν κενά υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ελλείψεις και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιτρέπουμε να γίνει με αυτόν τον νόμο. Κι αυτό το θέλει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Γιατί θέλουμε καθαρές πόλεις, φωτεινές πόλεις, ασφαλείς πόλεις και γειτονιές».

aftodioikisi.gr