Θέρμο – 6ος Αγώνας δρόμου, με τίτλο «Κοσμάς ο Αιτωλός»

Η Τοπική Κοινότητα Θέρμου διοργανώνει, αύριο Τετάρτη (19/8), στις 6:30΄το απόγευμα, τον 6ο Αγώνα δρόμου, με τίτλο «Κοσμάς ο Αιτωλός». Τόπος διεξαγωγής είναι το Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας και περιλαμβάνει τα παρακάτω αγωνίσματα:

  • Aγώνας 10,2χλμ. για ενήλικες(ώρα εκκίνησης 18:30)
  • Αγώνας 5,1χλμ. για ενήλικες και παιδιά άνω των 13 ετών (ώρα εκκίνησης 18:35)

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία του Θέρμου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

16.00: Άνοιγμα γραμματείας, στην Κεντρική Πλατεία Θέρμου για παράδοση αριθμών και τσιπ χρονομέτρησης.
18.30: Εκκίνηση Αγώνα 10,2 χλμ.
18.35: Εκκίνηση Αγώνα 5,1χλμ.
20.00: Λήξη αγώνων
20.15: Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα, ακριβώς, από την Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τερματισμός. Ολόκληρη η διαδρομή κινείται πάνω σε ασφάλτινη επιφάνεια, και φτάνει μέχρι λίγο έξω από το Θέρμο, με την μέθοδο του «πέρα δώθε». Και οι δύο αγώνες ( 5 χλμ. και 10 χλμ.) στο ενδιάμεσο της διαδρομής θα κάνουν αναστροφή και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου!

Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:

στο 2,5ο χλμ με νερό | στο 5ο χλμ | στο 7,5 χλμ.

Η γραμματεία θα ανοίξει στις 16.00 το απόγευμα (2 ώρες πριν τον αγώνα), απ’ όπου θα μπορέσετε να παραλάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης!

Ο αγώνας έχει χρονικό όριο την 1 ½ ώρα (μέχρι τις 20.00), θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα.

Όλοι οι δρομείς καλούνται το τσιπ χρονομέτρησης μετά τον αγώνα στη γραμματεία.

Ο αγώνας είναι δωρεάν προσφορά του Δήμου Θέρμου και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί, ενώ δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθούν μετάλλια, ενώ κύπελλα θα πάρουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Θα δοθούν επίσης έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών.

Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες θα είναι:

Μέχρι 29 ετών | 30-39 ετών | 40-49 ετών | 50-59 ετών |60 ετών & άνω

Στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:

Μέχρι 39 ετών | 40 ετών και άνω

«Επειδή όμως παρατηρείται έντονα το φαινόμενο», αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε για την ανακοινωθεί το γεγονός, «ειδικά σε αγώνες δρόμου που δεν έχουν κόστος συμμετοχής, να δηλώνουν αρκετοί δρομείς συμμετοχή, αλλά τελικά να μην εμφανίζονται, θα θέλαμε, όσοι δηλώσετε συμμετοχή να είστε σίγουροι γι’ αυτή προκειμένου να κάνουμε κι εμείς τον προγραμματισμό μας. Θα επιθυμούσαμε να μας δηλώσετε συμμετοχή, μονό αν είστε βέβαιοι πως θα μπορέσετε να παρευρεθείτε στον αγώνα».