Θέρμο: Ψήφισμα για τις σχολικές καθαρίστριες

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, υιοθετώντας αίτημα του επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΟΥ κ. Χαρίλαου Μπουγά να εκδοθεί ψήφισμα βάσει σχετικής επιστολής των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Αιτωλ/νίας, με την οποία απευθύνονται προς τις δημοτικές αρχές του Νομού και εισηγούνται τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής των σχολικών καθαριστριών, αποδέχεται την εν λόγω αναγκαιότητα», αναφέρει σε ψήφισμα που εξέδωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και κοινοποίησε σήμερα ο Δήμος θέρμου.

Και συνεχίζει:

«Τόσο ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών όσο και η εργασιακή σχέση του μειωμένου ωραρίου, η οποία αφορά μεγάλο μέρος αυτής της κατηγορίας εργαζομένων, συνιστούν ανεπαρκή στοιχεία για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας και για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο.

Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία τους πρέπει να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας