Θέρμο: Υποδοχή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στη Γενέτειρα του Αγίου Κοσμά Αιτωλού (Video – Photos)

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, σήμερα, Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 στο Θέρμο.

Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ράπτης, Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πολιτευτής κ. Θανάσης Παπαθανάσης, Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι και Μέλη Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Τον Νέο Ποιμενάρχη προσφώνησε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας. Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τον Νέο Μητροπολίτη και τόνισε ότι η εκλογή του θα είναι μία νέα εποχή, μία νέα σελίδα και μία καινούργια ημέρα για την Μητρόπολη της Αιτωλίας & Ακαρνανίας αλλά και ιδιαιτέρως για την περιοχή του Θέρμου.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και όλους τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το Θέρμο είναι η γενέθλια γη της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, γι αυτό και το Θέρμο δεν μπορεί παρά να είναι αναπόσπαστο στοιχείο του γεωγραφικού κορμού της Ιεράς Αυτής Μητροπόλεως. Εδώ είναι η πνευματική μας μήτρα, εδώ είναι η πνευματική κοιτίδα, εδώ είναι η πνευματική μας αφετηρία, εδώ είναι οι ρίζες μας, οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας και εδώ γεννήθηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή και έγινε μετάβαση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε η Ενθρονιστήρια Τελετή και η Ακολουθία του Εσπερινού.

Αύριο, Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Νέος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, θα παραστεί στην Λειτουργία του Όρθρου και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου στις 07:30 π.μ. και στις 04:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Υποδοχή του στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού.

thermonews.gr