Θεσπέσιο κανταΐφι

Συστατικά
Για το σιρόπι

  • 330 γρ. νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για το καταΐφι

120 γρ. καρύδια
120 γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. βούτυρο, τύπου Κέρκυρας, λιωμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.
  •  Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το κανταΐφι

  • Ρίχνουμε στο μούλτι τα καρύδια και χτυπάμε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μούλτι και τα φιστίκια μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, ξάνουμε καλά το καταΐφι (για περίπου 5 λεπτά).
  • Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μία πετσέτα την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
  • Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
  • Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό
  • Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
  • Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
  • Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα δύο μέρη από το καταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.