Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τον 25χρονο που εξαφανίστηκε την Τρίτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου Μάρκου Χλέουα – Παναγιωτάκη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης από τις Συκιές, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η «Γραμμή Ζωής» ενεργοποίησε εχθές Κοινωνικό Συναγερμό Silver Alert και δόθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, μετά τη δήλωση εξαφάνισης στην οποία προχώρησαν συγγενικά του πρόσωπα. Από το βράδυ της Τρίτης στις έρευνες για τον εντοπισμό του συνδράμουν και οι έμπειροι εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 25χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα το τελευταίο διάστημα και από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνταν στο σπίτι της θείας του, που βρίσκεται στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός είχε χάσει την μητέρα του πριν από έναν χρόνο και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να έφυγε από το σπίτι της θείας του όταν εκείνη ήταν στην εργασία της.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr o επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ο νεαρός έφυγε από το σπίτι έχοντας μαζί του μόνο έναν σάκο με ένα μπουφάν, ενώ άφησε πίσω προσωπικά του αντικείμενα, όπως την ταυτότητά του, κλειδιά, κινητό τηλέφωνο και πορτοφόλι.

Οι έρευνες των εθελοντών για την ώρα γίνονται με πεζοπόρα τμήματα και επικεντρώνονται σε περιοχές όπως το δάσους του Σειχ Σου και σε άλλα σημεία της πόλης που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα που φιλοξενούνταν ο 25χρονος, καθώς θεωρείται ότι δεν γνωρίζει καλά τη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου πιθανότατα να μην έχει φύγει πολύ μακριά.

Παράλληλα, ο ΟΦΚΑΘ έχει στη διάθεσή του εναέριο και υποβρύχιο drone, τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κριθεί ότι θα συνδράμουν στις έρευνες.

Η ανακοίνωση από τη «Γραμμή Ζωής»

Ο Μάρκος Χλέουα – Παναγιωτάκης 25 ετών, την 27/10/22 εξαφανίστηκε από το σπίτι συγγενών του στο οποίο φιλοξενούνταν προσωρινά, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Έχει μαύρα μάτια, ύψος 1,80μ και είναι αδύνατος.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μπουφάν σε χρώμα γκρι μεταλλικό, μπλούζα με V μακό χρώματος ανθρακί, παντελόνι φόρμα σε μαύρο χρώμα και αθλητικά μαύρα παπούτσια με αερόσολα. Φέρει ένα μαύρο σάκο με μερικά ρούχα. Έχει γενειάδα.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 01/11/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

 

protothema.gr