Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το Ρωσικό Προξενείο – Τι είχε η ύποπτη σακούλα (Videos)

Πυροτεχνουργός προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη μιας σακούλας σκουπιδιών που βρέθηκε έξω από το ρωσικό προξενείο – Δεν προέκυψε ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής για ύποπτο αντικείμενο έξω από το Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Καλαποθάκη.

Στο σημείο, επί της Δημοσθένους 5, έσπευσαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης αλλά και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να ελέγξουν μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών που εντοπίστηκε μπροστά από το προξενείο από την αστυνομική φύλαξή του, η οποία ενημέρωσε τις Αρχές.

Εκκενώθηκε η περιοχή

Τέθηκε άμεσα σε εξέλιξη το πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν δρόμοι πέριξ του προξενείου, η οδός Μητροπόλεως από την Κομνηνών έως και την πλατεία Αριστοτέλους για πεζούς και οχήματα, αλλά και τα καταστήματα σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του προξενείου.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Πυροτεχνουργός της ΕΛΑΣ από το ΤΕΕΜ, ντυμένος με κατάλληλη προστατευτική στολή, προχώρησε στην ελεγχόμενη έκρηξη της ύποπτης σακούλας εξ αποστάσεως, από την οδό Μητροπόλεως, λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του προξενείου.

Από την ένταση της έκρηξης, εκτιμάται αρμοδίως ότι στην τσάντα δεν υπήρχε εκρηκτική ύλη ή εκρηκτικός μηχανισμός.

Σουβλάκια είχε η σακούλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η σακούλα είχε πάνω της την επιγραφή “ρωσικός κόσμος“.

Μέσα στη σακούλα υπήρχαν χαρτιά και σάντουιτς με γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει και άλλες ακτιβιστικές ενέργειες που έφεραν την επιγραφή “ρωσικός κόσμος”.

in.gr